100 asiaa jotka täytyy tehdä ennen hoitovapaan loppua

Kotiäidin aamu taaperon silmin.

Kotiäidin aamu taaperon silmin.

Ja nyt en todellakaan tarkoita veroprosentin tarkistamista tai uusien sukkahousujen ostamista.

Mun hoitovapaa jatkuu elokuulle, mutta esikoinen jää jo reilun kuukauden kuluttua kesälomalle, ja mitäs hoitovapaata se sellainen on, jos isompi lapsi ei ole virikehoidossa. Eli nyt tulee kiire, nämä kaikki olisi pakko ehtiä:

– juoda aamuteetä auringonpaisteessa välittämättä kylppäristä kuuluvasta veden loiskeesta

– saunoa rauhassa päiväunien aikana

– katsoa kokonainen leffa päiväunien aikana (pitänee ajoittaa tavallista energisemmän puistoilusession jälkeen)

– nukkua itse päiväunet (ehkä tämä tapahtuukin sen energisemmän puistoilusession jälkeen)

– käydä ruokakaupassa arkiaamupäivänä ja antaa lasten kruisailla pikkukärryillä niin paljon kuin sielu sietää

– leikkiä koko aamupäivä pyjamassa (tai antaa mennä samantien koko päivä, ei Helsingissä kukaan katso, vaikka lähtisin hakemaan esikoista koulusta vähän rennommassa asussa – tosin ne ranskikset siellä koululla ei ihan ole oppineet maan tavoille, joku aina huomauttaa ennen kuin mä ehdin ratikkaan asti ne siniset kiinteistönvälittäjäpussukat jaloissa)

– kävellä leikkipuistoon juuri niin hitaasti kuin lapset haluaa ja ihastella jokaista vastaantulevaa muurahaista ja keppiä, vaikka siihen parin korttelin matkaan menisi kolme varttia

– mennä ravintolalounaalle äitikavereiden kanssa (paikkaan jossa on leikkinurkkaus)

– olisin laittanut tähän visiitin Stockan hulluille päiville torstaiaamupäivänä, mutta ne meni jo – mutta ehdottomasti kaksostenvaunujen kanssa

– taaperotanssissa tai -jumpassa (tai -joogassa tai -levitaatiossa) käyminen

– tehdä kaikki ne retket, joita on suuniteltu nyt kolme vuotta (esikoisen viimeisellä kotiviikolla ehdittiin käydä elokuvissa, Pihlajasaaressa ja Korkeasaaressa – nyt mä olen luvannut viedä lapset katsomaan pupuja ja lampaita Falkullaan tai Haltialaan)

– aamupäivän nukketeatteriesityksessä tai naperokinossa käynti

– sadepäivä puistossa (niin muistaa, miksi töihin menossa on ideaa – paitsi jos sattuu olemaan töissä päiväkodissa)

– laittaa lounaaksi ihan oikeaa kotiruokaa ja myös jälkkäriä

– käydä suihkussa yhtä aikaa taaperoiden kanssa, vaikka aamupesu sitten kestäisikin lounaaseen saakka

– käyttää jokaista omistamaansa kotiäitivaatetta: imetyspaitoja, vanhoja jumppahousuja, räkäistä villatakkia ja 90-luvun ulkoiluasua (niin muistaa, miksi siinä töihin menossa tosiaan oli ideaa – paitsi jos sattuu olemaan töissä joissa pidetään rumaa univormua)

No, tässä taisi olla vasta toistakymmentä juttua, mutta ehkä siinä on ihan tarpeeksi yhdelle kuukaudelle. Parasta (ja pahinta) näissä vuosissahan on kuitenkin ollut se, että illalla voi miettiä, että ”jaa, mitäs me huomenna tehtäisiin, jaksaisikos sitä puistoon asti – nääh, mennään tohon pihalle. Tai jos sataa, niin mennään kylppäriin.” Eli täytyyhän niitäkin päiviä muutama vielä kokea.

Mitäs te lisäisitte listaan?

Klikkaa tästä ja seuraa blogia bloglovinin kautta tai blogilistalla

Kommentit
 1. 1

  Karkki sanoo

  No voi hitsi, mä olisin halunnut lähteä Hulluille päiville vauvan kanssa ja ajattelin kysyä sua mukaan, mutta olin lähes varma, ettet ole tarpeeksi hullu lähtemään. Ja sitten en mennyt itsekään. Mutta voisin kyllä lähteä mielellään ravintolalounaalle!

  • 1.1

   sanoo

   No en mä kyllä ehkä oikeasti olisi lasten kanssa lähtenyt – sitä paitsi en mennyt nyt ollenkaan, kun ei ollut rahaa. Mutta ravintolalounas lasten kanssahan on pelkkää säästöä, kun niille saa lasten annoksen tai noutopöydästä peräti ilmaisesti.

 2. 2

  Laura Sadinsalo sanoo

  Oon tammikuussa menossa takas töihin ja oon kyllä tehnyt noita kaikkia,paitsi käynyt hulluilla päivillä,mutta kysyin lapsilta mitä ne vielä haluaa tehdä äidin kanssa ennen kuin mennään päiväkotiin? (Mehän aloitetaan siis kaikki uudessa päiväkodissa :)) Ne haluaa leikkiä mun kanssa.Kommentoin johonkin sun blogiin,et leikin vaan niitä mulle sopivia valasleikkejä ja hoitolaa,joissa ei tarvii puhua eikä tehdä mitään,mutta mun täytyy kai ottaa vielä muutama muumileikkisessio,kun ollaan niitä nyt muutama leikitty.Se on ihan kivaa,mutta en kyllä jaksa yhtä kauan kuin lapset…. Odotan myös innolla rannalla makoilua ja hiekkalinnoja.Viimekesänä niitä ei paljon ollut.Jopa minä palelin. Toisaalta,kai sitä kesälomallakin voi semmoista tehdä..Ennen hoitovapaan päättymistä täytyy kyllä tehdä muutama extempore retki. Semmonen,että aamulla päätetäänlähteä etsimään Porvoosta jotakin ihanaa.Tai lähimetsästä tai jostain ihan muualta.

  • 2.1

   sanoo

   Mun retkisuunnitelmille käy aina niin, että ensin kuhkaillaan kotona ja kun sitten viimein ollaan tekemässä lähtöä, tajuan että kello on kohta yksitoista ja lounasaika lähestyy hyvää vauhtia ja sen jälkeen jo päiväunet. No, joskus on tällä systeemillä sentään päästy tohon parin sadan metrin päähän metsään, mikä on tietysti sekin kivaa, mutta pidemmälle pääsy edellyttää multa kyllä henkistä (ja ehkä vähän sitä fyysistäkin, kuten pukemista) valmistautumista. 😉

 3. 3

  sanoo

  Hoitovapaani ei ole vielä alkanutkaan, mutta hyvin olemme mökkeytyneet. Esikoisen ja kahdenkin kanssa vielä jaksoi lähteä bussilla kaupungille, museoon, teatteriin, puistoon, mutta ei enää. Tyttöjen kanssa ei edes ehdi mihinkään, kun pitäisi jo olla kotona odottamassa koululaista. Mutta elokuusta lähtien valitsen joka kuukausi kaupungin lastenkulttuurin tiedoteesta yhden tapahtuman, johon riennämme harrastamaan taidetta, tanssia, musiikkia tai kirjallisuutta. Tai ehkä ulkoistan teatterit ja konsertit mummille ja itse nukun päikkäreitä ja suunnittelen uranvaihtoa.

  • 3.1

   sanoo

   Meillä on isoäiti täysin ominut kaikki kulttuuririennot, mun hommaksi jää pukea lapsi nätiksi (nuorimmat ei vielä ole päässeet mukaan). Ja toi iltapäivän katkeaminen koulusta tuloon hankaloittaa meilläkin hommaa. Mutta jospa tässä vielä kesällä ottaisi viimeisen spurtin kulttuuriharrastuksissa…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *