Unohda iPhone, osta Watch + AirPods

apple2

Ooh! Katsokaa! Animoitu GIF! Tekstarissa!

Syyskuu, uusi iPhone. En enää edes muista versionumeroa. (Animoitu kakkaemoji jäi kyllä mieleen!) Mutta uudessa iPhonessa on siis aivan USKOMATTOMAN HIENO näyttö ja VOIMAKKAIN PROSESSORI IKINÄ. Applen PR-kone tuottaa ilmeisesti presentaatioiden puheet jostain Steve-generaattorista. Puhelimet puolestaan suunnitellaan jollain Tosi Varman Päälle -sprinttimetodilla.

Phil Schillerin iPhone-presejä käy lähes sääliksi: ne ovat kuin pahimman luokan Nokia/Microsoft-speksilistauksia. Eikö Applen tuotteita pitänyt mainostaa sillä, miten ne mahdollistava ihmisen luovuuden? Ei sillä, mikä on dpi, mhz tai %-kasvu edellisestä.

Ainoa mielenkiintoinen Stevenpalveluksen laite oli Apple Watch 3, jossa on sisäänrakennettu ”kännykkä”. Eli siis SIM-kortti, eli internet-yhteys. Sellaisen hankittuasi voit jättää puhelimen kotiin, nakata korviin AirPodsit ja lopettaa kännykän vilkuilun. Eli Facebookin, Twitterin etc. tekstipohjaisen löpinän selaamisen.

Olen testannut älykelloja ja omistan Garminin hienon sykemittarin. Esimerkiksi Samsungin älykellot ovat toiminnoiltaan niin huonoja, että en ole jaksanut kirjoittaa niistä edes arvioita. Garmin on taas jumahtanut omaan legacy-kuoppaansa, jossa fitness/treeniominaisuudet jyräävät kaiken muun. Garminin sovelluskaupasta tulee mieleen Symbian S40 vuodelta 2008.

Ei siis ihme, että Apple Watch hallitsee älykellomarkkinoita. Toivottavasti Watch 3 GPS + Cellular -ominaisuuksilla tulee pian Suomeen, tällä viikolla myyntiin tulevassa kolmosessa ei ole vielä puhelinta (Cellular) mukana. Sellaisen voisi hankkia Saksasta, Ranskasta, UK:sta tai Sveitsistä, mutta mukana tulee ko. maan liittymä, kiitos sisäänrakennetun SIM-kortin.

Lisäys: Mielenkiintoista akkutietoa. Watch 3 kestää tunnin puhumista, neljä tuntia GPS ja LTE päällä ulkona eli lenkillä Spotify + joku sports tracker päällä. Tulee mieleen ehkä Nokia 2110 akkukesto viime vuosituhannelta. 😀

Kommentit
  1. 1

    eikka sanoo

    Älä unohda iphonen ”deeper pixels” ominaisuutta. Kyllähän nyt kaikki haluaa syvempiä pikseleitä ruudulleen. Tasapintaiset(?) pikselit kun ovat niiiin 2016.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *