Lista: Käytettyjä, takuukunnostettuja tietokoneita myyvät liikkeet

Ravintolan-seina_2457061448_o

Tänään ilmestyvässä 01/2017 Imagessa lupasin listata tänne verkkoon liikkeitä, jotka myyvät käytettyjä, takuukunnostettuja tietokoneita. Tässä lista, ehdota lisäyksiä kommenttien kautta niin päivitän listaa:

Akiri

ATK-Malmi

Bitmaster

Cimos

Cruz Broker

Ecosto

Koneet Kiertoon OK

KT-Trading

Nordic IT Solutions (Laptops.fi)

PC Systems Finland

Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus

Taitonetti

Tampereen Mediakulma

Teraset

Tietoarmada

Tietokonekauppa

Tietokonekellari

Tietotiimi

TKV Finland

VihreäOmena

VStore

Wuotech

OP:n sähköauto-leasing on kallis? Höpsistä.

Nämä iloiset stock photo -heimon ihmiset ajavat OP:n liisarilla!

Nämä iloiset stock photo -heimon ihmiset ajavat OP:n liisarilla!

Osuuspankkiryhmä julkaisi tänään Kulku-palvelun, jossa voi liisata sähköauton. Ei kauhean rohkea avaus pankilta, joka on kuolemassa tuhannen viillon kautta ja palkkaamassa pelkästään kosketusnäytön kautta kommunikoivia diginatiiveja. Sähköllä kulkeva auto kun on about yhtä jännittävää ”digitalisaatiota” kuin verkossa ilmestyvä sanomalehti: samaa torttua uudella alustalla.

Some-raivo pöllähti kuitenkin hinnoittelusta. 500 euroa kuukaudessa jostain perusperheautosta! Tesla 1350 €! Kauhean kallista!

Hinnoittelussa OP ei ollut kuitenkaan yhtään hakoteilla. Yksityisautoilu on Suomessa tolkuttoman kallista. Jopa Tuulilasin kaltaiset polttomoottoriautofanilehdet ovat vuosikausia toitottaneet, että 300 € + bensat on ihan peruskulu yksityisautolle. Tarkan Markan blogi laski taannoin, että VW Golf 1.2 TSI:n kuukausikustannus ensimmäisen viiden vuoden aikana oli 587 € kuussa (20 000 km vuodessa).

Eli vieläkään ei yllättäen tullut Suomeen palvelua, jossa uuden auton saa käyttöön puoli-ilmaiseksi. Sähköllä tai ilman. Markkinoinnillisesti OP onnistui täydellisesti: onhan sähköautoleasing paljon jännempi aihe kuin pelkkä tavallinen leasing!

Loppuiko kännykästä virta? Vai muisti? OnePlus 3T:stä ne eivät lopu.

3t-tallennus

Kerrankin tarpeeksi.

Uusien kännyköiden testaaminen ja ostaminen on tylsää puuhaa. Ne näyttävät kaikki samalta ja ovat periaatteessa ”ihan ok”. Kaikissa puhelimissa on myös samat viat: akku loppuu liian pian ja lasi menee rikki liian helposti. Lisäksi halvoista puhelimista loppuu muisti (8 Gt) kesken, jolloin esimerkiksi WhatsAppin asennus ei enää onnistu.

Koska akkuteknologiaan tai puhelimien kestävyyteen ei ole tarjolla mitään ihmeellistä nanotekniikkaa, kännykkäsuunnittelijat yrittävät keksiä kiertoteitä parantaakseen luureja. OnePlussan 3T (439 €) on tehnyt juuri näin. Jo originaalikolmosessa tallennustilan määrä oli kunnossa eli 64 gigatavua. Nyt sitä saa peräti 128 gigatavua (479 €), kuuden gigan keskusmuistin lisäksi. Muistimäärä on hillitön ja se on verrattavissa halpoihin Windows-koneisiin. Tai kalliisiin MacBook Pro -koneisiin. (Myös USB-C-portti löytyy. Niitä on siis yksi vähemmän kuin 1600 euron MacBook Prossa. Anteeksi.)

laturi

USB-C-liitin ja Dash-laturi.

Akkukestoa 3T.ssä on piristetty nostamalla akun kokoa kymmenellä prosentilla. Se kestää helposti koko päivän myös himonäplääjän käyttöä. Lisäksi mukana tulee ihmepikalaturi Dash. Sen toimintaa voi kuvata sanoilla ”oho joko se latas jo puolilleen” verrattuna perinteisiin latureihin. Pikalatureiden taikakikka on laturiin viety ”äly”. Harmi vaan, että Samsungin, OnePlussan, Huawein ja Nexuksen latureiden äly ei ole keskenään yhteensopivaa. Eli puhelin tarvitsee pikalataukseen juuri sen oman laturin.

Hintaansa nähden 3T on pätevä peli. Suurin marinan aihe on Android-käyttöjärjestelmän laahaaminen versiossa kuusi, vaikka seiska on ollut tarjolla jo kuukausia. OnePlus ei saa käyttispäivityksistään muutenkaan plussa- tai bonuspisteitä: Alkuperäisen, pari vuotta vanhan OnePlus-puhelimen päivitykset on lopetettu käytännössä kokonaan jo tämän vuoden alussa ja puhelin on jumissa Androidin vitosversiossa. Tämä on mielestäni jo kuluttajien pettämistä, kulutuselektroniikalta kun on kohtuullista odottaa kolmen vuoden käyttöikää myös tietoturvan osalta.

Vanha kolmosmalli (399 €) poistuu vähitellen myynnistä ja OnePlussan edustajan mukaan se alkaa vähitellen loppua Euroopan varastoista. Sekin on erittäin pätevä puhelin ja hintaerolla 3T:hen saa tukevat kuoret ja toisen Dash-laturin.

Edit: Korjattu Android-versioiden numeroita.