Voi pyhä jysäys

uusi luokka

Kävin katsomassa home-evakkoni loppusijoituspaikan luokkaani. Voi ziisös. Pienin tila, mikä minulla on koskaan ollut ja pulpetithan ne siinä. Ei ihan kärkihanke-tyyliä..ei liikkuvaa koulua… Tämä on nyt kolmas kerta kolmen vuoden sisällä, kun aloitan alusta. 2013 heitin ensimmäisen kerran pulpetit pois ja muutin koko hommanWP_000139
Sitten lähdettiin home-evakkoon ja mitään ei saanut ottaa mukaan. Aloitimme tyhjistä luokkahuoneista ja saimme kaupungilta rahaa ostaa huonekaluja ja silloin tuli tälläinen:
WP_000337

Positiivista uudessa luokassa on isot ikkunat. Otin pois kaikki verhot ja nostin sälekaihtimet ylös. Se muutti luokka jo paljon, valoa tuli sisään ja maisemana todella kaunis mäntymetsä.
Sitten totesin, että nyt on otettava käyttöön järeät aseet ja olen aina nauttinut lahjoitusten ja apurahojen pyytämisestä, joten aloin miettiä, mitä luokkaani haluaisin.
Näin viime vuonna Sitran toimistossa seiniä, jotka oli maalattu niin, että niihin voi kirjoittaa tusseilla. On kuulemma yleistä toimistoissa. No jaa, kun ei ole kouluissa. Minullekin oli vapauttava tunne kirjoittaa seinälle saati lapselle. Googlailin ja löysin suomalaisen firman, joka tuo maalia Irlannista. Lähetin sähköpostia ja kerroin tilanteeni ja smartwallpaint.fi lupasi minulle 12 m2 tätä maalia. Huomenna menen koululle vähän paklailemaan seinää ja vetämään pohjamaalin ja sitten ylihuomenna varsinaisen tussitaulumaalin. Kun pulpetit lentävät pois, tulee luokkaan tilaa liikkua ja lapset rakastavat paitsi liitutaululle kirjoittamista ja piirtämistä niin varmasti myös seinälle kirjoittamista.
Sitten näin tuttavan luona upean seinätarran. Valitsin haluamani, ison luumupuun, ja otin yhteyttä e-ville.com-firmaan ja kas, sain tarran lahjoituksena. Molemmat firmat olivat iloisesti yllättyneitä, että luokkia ruvetaan muuttamaan viihtyisimmiksi.
Vielä tarvitsen paljon viherkasveja, sillä ison ikkunan edessä on mainio ikkunalauta. Tarvitsen myös keinutuolin tai kaksi ja pienen, kahden istuttavan sohvan. Tästä tulee hyvä.
Viikon päästä laitan kuvan, minkä näköiseksi luokka muuttui.

Kommentit
 1. 2

  Tepa sanoo

  Hei, onnea uuteen koulutupaan.
  Viherkasveistaihan vaan sen verran että otathan allergiset ja astmaatikot huomioon.mm.kirjovehka, jalkapallilijat ja kultaköynnös ja aamiainen erittävät voimakasta hajua eivätkä sovi.
  Toivotan mukavaa alkavaa lukukautta.Ota jälleen oppilaat mukaan sisustamiseen vrt. Osallisuus, omistajuus, vaikuttaminen, merkityksellisyys, sitoutuminen, kestävä kehitys

 2. 3

  Juulia sanoo

  Ihanalta kuulostaa. Minulle on tuhahdeltu, kun sälekaihtimista olen provosoivasti puhunut… Mutta ihan oikeasti jo sillä on viihtyvyyden kannalta suuuuuri merkitys, jaksaako niitä säleitä vetää ylös vai ei.
  Ja luokan järjestelemisellä pedagogiikan ja viihtyisyyden vinkkelistä katsoen nyt varsinkin on.
  Iloitsen oppilaittesi kanssa, että jaksat. Kiitän, että kannustat ja inspiroit meitä muitakin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *