Mitä opit viimeksi ja missä?

Minut haastettiin kirjoittamaan aiheesta, mitä opit viimeksi- ihan peräti hurmiossa ja missä opit ja mitä opetit viimeksi.
Minulla löi pää tyhjää, kun piti keksiä, mitä olen viimeksi oppinut. Ensimmäinen tunne oli: en mitään. Vertaan sitä vuorotteluvapaan tunnelmaani, jolloin opin joka päivä jotain: onpas kevät pitkällä, ai, miten ihanaa herätä, kun ei ole kiire mihinkään, onpas minulla luovia ajatuksia, kun mikään ei paina mieltä.
Kovan pinnistelyn jälkeen sain listaani hiirenloukun asentamisen ja pinokuution ja heittokuution eron huomaamisen pihavarastossa. Ei kovin kehuttava lopputulos.
Kysyin asiaa opehuoneessa kollegoilta: mitä opit viimeksi ja missä?
– Mä opin, että verkot on hyvä laskea perämoottorin kanssa niin, että pakittaa hitaasti samalla, kun laskee verkot. Hmmm…mielenkiitoista. Sama kaveri oli oppinut, että YleAreenalta voi katsoa tiettyjen ohjelmien jaksot etukäteen.
Toinen kolleega joutui miettimään pitkään…samoin kolmas….
Menin vitosten luokkaan : mitä olet viimeksi oppinut ja missä?
Pari kikkailua jääkiekkotreeneissä, voltti trampoliinilla kotona, pronssin teon hissan tunnilla, käsiseisontaa kotona, voltin ulkona, lyömään kunnolla nyrkkeilyharkoissa.
Menin nelosten luokkaan ja kysyin saman:
opin ruotsia iskän luona, allekkain kertolaskua koulussa, uimaan Kreikassa, 200 pomputtelua treeneissä, spagaatti välitunnilla.
Valtaosa vastauksista liittyi oppimiseen muualla kuin koulussa. Pitäisikö tästä iloita, että oppimista tapahtuu kaikkialla vai pitäisikö huolestua, että lapset eivät opi mitään mielenkiintoista koulussa?

Milloin olen viimeksi oppinut hurmiossa? Aaapua….nyt täytyy tunnustaa, että on liian pitkä aika moisesta.Olisi kyllä hienoa oppia hurmiossa. Miltäköhän se tuntuisi?
Milloin olen opettanut hurmiossa? Tämä on helppo: aika usein pääsen hurmioon, kun saan opettaa itselleni tärkeitä asioita: musiikkia ja englantia.

Kysy itseltäsi, milloin olet viimeksi oppinut ja missä? Kysy myös, milloin olet oppinut hurmiossa.
(Postaus on tehty yhteistyössä Oppimisen Fiesta -koulutustapahtuman kanssa. www.oppimisenfiesta.fi)

Ei kommentteja.

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *