Majakkana myrskyssä

Jari Sinkkonen antoi kolme ohjetta vanhemmille: 1) Ole kiinnostunut lapsesi tekemisistä 2) Älä pidä lastasi pienenä aikuisena, vaan anna hänen olla lapsi ja 3) riittää, että joku aikuinen on lapselle majakkana myrskyssä.

Tuo majakkana myrskyssä on niin hienosti sanottu, että on pakko tarttua siihen.
Kun media kaataa niskaan joka päivä mielipiteitä, kuten lähettiläämme Sahlbergin huoli digiloikan järkevyydestä tai hallituksen koulutusleikkaukset tai Educa-messun kaikki uudet tuulet tai maahanmuuttajalasten koulunkäynti, on totuus kuitenkin se, että Liisa Läksy ja Vesa Välitunti menevät töihin joka päivä ja kohtaavat luokkansa tismalleen samassa jamassa kuin aina ennenkin.
Välillä tulee rahaa, välillä otetaan pois. Oho, yksi erityisope lisää tänä vuonna ja seuraavana hän onkin jo irtisanottu. 20 iPadia koko koululle yhteisesti ilman nettiä. Mieletön koulutus tuolla ja projekti täällä. Paljon puhetta uudesta Opetussuunnitelmasta. Facebook paukkuu uusia ryhmiä: on yksilöllistä, on rekseille oma, on maahanmuuttajien tukiryhmää. On kovaa kommentointia, kuka on jästipää ja kuka ääliö. Miten sä nyt noin uudistat, meillä uudistetaan näin. Ai sä et uudista ollenkaan!
Mutta Liisa Läksy ja Vesa Välitunti jatkavat nenien niistämistä, kyynelten pyyhkimistä, riitojen selvittelyä, vanhempien rauhoittelua, oksennusten korjaamista, lomakkeiden täyttämistä, kokouksissa istumista ja ai niin, opettamista.
Ympärillä kiehuu ja kuohuu, myrsky on hurjaa. Aallot lyövät välillä tosi korkealle. Tyyntä ei ole ollut pitkään aikaan.
Mutta se ei näy eikä tunnu majakan elämässä. Hänelle on tärkeintä luotsata valollaan kaikki perille: ne, jotka ovat oikealla reitillä ja ne, jotka meinasivat jo eksyä.
Ole sinä ope majakkana myrskyssä, sanoi muu maailma mitä tahansa.

Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *