Luokkahuoneen tuunaus

Suurin osa kouluni luokkahuoneista näyttää tältä:

uusi luokka

Pienellä tuunauksella kuten verhojen poistamisella ja sälekaihtimien ylös nostamisella, muutamalla viherkasvilla ja uusilla pöydillä sen saa näyttämään tältä:

uusi luokka2

Ja koska näin Sitran toimistossa hienot, valkoiset seinät, mihin sai kirjoittaa, otin selvää, mistä sellaisia saa. Kävi ilmi, että maali on irlantilaista tuotetta ja sitä sai tilata osoitteesta smartwallpaint.fi. Huomasin, että 12 m2 olisi maksanut 600 euroa ja näin jo sieluni silmin rehtorini ilmeen, joten päätin pyytää tuotetta lahjoituksena. Suureksi ilokseni sitä myös sain. Maalasin luokkani seinästä n. 10 m2 viikkoa ennen koulun alkua ja tänään kokeilimme tuotetta ensimmäisen kerran.
Oppilaat eivät olleet huomanneet seinässä mitään erikoista ja yhtäkkiä otin tussin ja piirsin oranssilla värillä suoraan valkoiseen seinään.
-OPEEE! MITÄ SÄ TEET??

Kun selitin, mistä oli kyse, tulivat he kokeilemaan seinään kirjoittamista. Se on todella hauska, uusi juttu ikiaikaisen liitutaulun lisäksi. Pienessä luokassani se myös mahdollistaa liikkumisen, kun kaikki oppilaat pääsevät vaikka yhtä aikaa kirjoittamaan joko liitutaululle tai seinään.

Mahtava keksintö ja toivoisi löytävän tiensä moniin luokkiin.
smart surface2

Kommentit
  1. 1

    Kiinnostunut sanoo

    Miten opetus toimii tossa luokassa, jossa pulpetit ovat eri suuntiin? 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *