Kun koulumummosta tuli Advisor to Team Management

Olenkin tässä jo muutaman päivän odotellut, mikä asia saisi kielenkantani pulppuamaan. Tänään se tapahtui: Hesarissa kerrottiin, miten eläkkeelle jääneet jääkiekon pelaajat on otettu uudelleen käyttöön. Lopputulos on huikea: A-maajoukkuetta johtaa päävalmentaja, valmentaja, maalivahtivalmentaja, general manager ja joukkueenjohtaja. Työnjako on varmasti kristallinkirkas.
Leijonien syksyn World Cupissa joukkuetta johtaa varmaankin ihan oikeat valmentajat, mutta heitä ei mainittu. Sen sijaan apujoukot mainittiin: apuvalmentaja ( assistant coach), valmennuksen neuvonanantaja ( Advisor to coaching), pelaajatarkkailija ( scout) ja joukkueenjohdon neuvonantaja ( Advisor to Team Management).
Mietin tätä kustannustehokasta, työllistävää ja kokemusta kunnioittavaa systeemiä ja koetin siirtää sitä koulumaailmaan.
A- maajoukkueessa se menisi niin, että olisi rehtori, opettaja, erityisopettaja. Mutta kuka himskatti olisi general manager ja joukkueenjohtaja?
World cupissa olisi apulaisrehtori, mutta kuka olisi valmennuksen neuvonantaja? Pelaajatarkkailija voisi olla kuraattori, jonka päätehtävä on tarkkailla oppilaiden olotilaa. Joukkueenjohdon neuvonantaja olen mielelläni ollut itse, mutta asemaani ei ole virallisesti kukaan hyväksynyt.
Koska koulumaailmassa ei ole rahaa tällaisiin titteleihin, uskoisin, että eläkkeelle jääneet opettajat voisivat paikata tämän aukon. Olen aivan varma, että kun jään eläkkeelle ja minulta kysytään, haluanko olla Advisor to team management, ryntäisin heti paikalle.Ja huipennuksena kaikki coachit ja advisorit mukaan tietysti luokkaretkelle Särkänniemeen, missä tarkkailijoita ja neuvonantajia nimenomaan tarvitaan.
Olen sanonut jo pitkään, että kun jään eläkkeelle, kutsututan itseni takaisin koulumummona ja istun opehuoneessa ihan piruuttani naureskelemassa työläisten tuskaa ja olevinani autan vähän työnteossa, mutta pääosin siunailen muiden osaamattomuutta. No, en tietenkään.
Mitä tästä elämästä tulisi, jos kaikkien ammattien eläkkeelle jääneet ryntäisivät takaisin työpaikoilleen janoten mennyttä aikaa, mainetta ja asemaa? Aika on tehdä töitä, aika on levätä ja aika on myös antaa muille tilaa, herran tähden sentään.

Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *