Kiusaan kiusaamisella

Kun avaan lehden, ja näen otsikon Kiusatun muistelot tai Kiusatun tarina, alan sadatella aamukahvipöydässä ja verenpaineeni nousee niin, että minun on äkkiä otettava esille taloussivut, jotta rauhoitun. Englannin punnan arvo rauhoittaa laskustaan huolimatta. Neuvoja vuokranantajille, näin firmasi menestyy. No niin, nyt helpottaa.

Miksei kukaan ole aloittanut kansanliikettä vastustamaan kiusaamistarinoita? Eihän kukaan voi jaksaa lukea näitä enää. Mielenosoitusmarssi kiusaamisesta kirjoittamista vastaan. Pelkkä sana kiusaaminen on jo vastenmielinen.

Minulla on vielä parempi idea: kaikki luokat, joissa ei piip , voivat jäädä lomalle kuukautta aikaisemmin. Sen verran tunteja vuodessa menee tappeluiden ja piip selvittelyyn. Olen jättänyt tunnin kesken tai en ole sitä edes päässyt aloittamaan , kun olen ryhtynyt selvittämään riitoja.

Olin sitä mieltä pitkään, että opettaja saa luokassa piip loppumaan, jos tekee sen ammattitaidolla, mutta sitten tuli tapaus, että minäkään en voinut mitään. Tuli toinenkin tapaus. Kaiken tein, mikä tehtävissä oli ja vähän enemmänkin. Ei auttanut: kaikille traumoja aiheuttanut kaveri jatkoi vaan ja esimies ei suostunut edes parin päivän erottamiseen. Ja näin saimme taas parikymmentä piiptarinaa lehdille.
Luin tutkimuksen, missä todettiin, että koulu ei voi piip paljoakaan, vaan syyt tulevat kotoa ja siellä ne pitää myös hoitaa. Koti on kasvattanut lapsen ja ne pari minuuttia päivässä, mitä voin yhdelle oppilaalle antaa, eivät taatusti riitä käytöksen muuttamiseen.

Piip on puhuttu nyt niin paljon, että on päivänselvää, ettei koulu pysty sitä lopettamaan. Sitä on aina ollut ja tulee aina olemaan. Opettajat tekevät niska limassa hommia asian kanssa, mutta sylttytehdas on muualla.

Kyseenalaistan toimittajan ammattitaidon, joka oikeasti vielä tekee näitä piip- haastatteluja. Ainoastaan sellaisen haastattelun hyväksyn, missä otetaan lähtökohdaksi kiusaajan koti: mitä teillä tehtiin kotona väärin, kun susta tuli tommonen?

Lopetan kaikkien lehtien lukemisen ja tilaan kotiin vain Taloussanomat.

Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *