Ylipäällikön päiväkäsky

Näin Suomen itsenäisyyden juhlavuonna olemme onnistuneet löytämään arkistojen kätköistä tähän saakka tuntemattomana säilyneen Mannerheimin päiväkäskyn. Se ei vielä tuo ratkaisua siihen monen mieltä askarruttavaan kysymykseen oliko Marski vaiko ei, mutta kertoo kyllä yhtä ja toista muuta juuri tämän päivän suomalaisille.

PÄÄMAJA. Heinäkuussa 2017.

YLIPÄÄLLIKÖN

PÄIVÄKÄSKY


Vapaussodassa vuonna 1918 lausuin Suomen homoille ja lesboille, etten tulisi panemaan miekkaani tuppeen ennen kuin yhtäläiset oikeudet olisivat kaikkien suomalaisten osana näiden sukupuolisesta suuntautumisesta riippumatta ja kaikki suomalaiset olisivat vapaat. Vannoin tämän suomalaisen molempien sukupuolten tasa-arvoa kunnioittavan asevelvollisarmeijan nimessä luottaen sen urhoollisiin miehiin ja Suomen uhrautuvaisiin naisiin.

Neljäkymmentä kuusi vuotta ovat homoseksuaalit nauttineet lain suojaa ollen tekonsa ei-rangaistavia ja kolmenkymmentä kuusi vuotta on siitä, kun homoseksuaalisuus poistettiin sairausluokituksesta. Parisuhteiden rekisteröimisen jälkeen on tänä keväänä viimein ollut kaikkien täysi-ikäisten suomalaisten ollut mahdollista astua avioliittoon rakastamansa kumppanin kanssa.

Vapaussodan taistelijat, talvisodan maineikkaat miehet, urhoolliset sotilaani! Uusi päivä on koittanut. Tasa-arvo nousee, riveissänne marssivat sen omat pataljoonat. Transseksuaalien vapaus ja sukupuolisen suuntautumisen rajoista ja syrjinnästä eroon päässyt Suomi väikkyy edessämme maailmanhistoriallisten tapahtumien valtavassa vyöryssä. Suokoon kansojen kohtaloja ohjaava kaitselmus Suomen armeijan olla puolustamassa kaikkien suomalaisten perusoikeuksia ja siten täyttää Suomen homoille antamani lupauksen.

Meidän tekomme luovat kaikille suomalaisille suuren onnellisen tulevaisuuden.

Mannerheim

 

 

Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *