OSA 2: Hannaleena Heiska, taiteilija

ARTSU – puhetta taiteesta -podcastin toisessa osassa tavataan kuvataiteilija Hannaleena Heiska. Itseasiassa kahteen otteeseen.

Hannaleena Heiska ja Taru Torikka keskustelevat taiteilijaa jatkuvasti kiehtovista teemoista ja kyllästymisestä niihin. Heiska kertoo, millaisen polun hän kulki taiteilijaksi, ja miksi välillä oikea välinen on video ja välillä piirtäminen. Podcastissa herkutellaan öljymaalin materiaalisuudella ja haltioidutaan kuvatulvassa. Kuuntelija saa myös käytännön neuvot onnistuneeseen galleriavisiittiin. Keskustelu kulkee taitelijan tyhjältä työhuoneelta tanssija Minna Tervamäen kanssa tehtävän uuden teoksen treenitilaan. Tervetuloa mukaan!

 

 

OSA 1: Seppo Fränti, taiteenrakastaja

Rakas ihminen

Tervetuloa kuuntelemaan podcast-sarjaa ARTSU – puhetta taiteesta!

ARTSUssa minä, kulttuuritoimittaja Taru Torikka, tapaan kuvataiteen tekijöitä, kerääjiä, kuraattoreita ja rakastajia. Siksi, että maailma tarvitsee enemmän taidepuhetta.

ARTSUn avaa itseoikeutetusti keskustelu nuoren suomalaistaiteen merkittävän keräilijän ja suuren rakastajan Seppo Fräntin kanssa.

Seppo Fränti kierrättää meitä ympäri Haava-kokoelmanäyttelyään. Teosten esittelyn ohella Fränti kertoo rakkaussuhteestaan taiteeseen ja sen tekijöihin. Haava-näyttelyn hän kuratoi omista kokoelmistaan, ja vaikka teosten valinta tuntui helpolta, näyttelyn rakentaminen ja sen esitteleminen muodostui myös raskaaksi matkaksi.

Kun keräilijä kuvaa teoskokoelmaansa ja sen tekijöitä, puheessa toistuvat sanat rakas ja ihana. Keskustelussa pohditaankin, syttyykö rakkaus ensin taiteeseen vai sen tekijöihin. Seppo Fränti löytää aina uusia ihastuksia nuorista tekijöistä, mutta pysyy uskollisena myös vanhoille rakkailleen. Tule mukaan rakkauden täyttämälle retkelle.