Terrorismin käsittelyä omista lähtökohdista

Turun julmasta puukotuksesta käyty keskustelu osoittaa, kuinka vaikea eri tavalla ajattelevien on keskustella ihmisarvosta.

Kaikenlaista suvaitsevaisuutta vaativien piiristä tuli jo perjantaina kommentti, että sisäministeri Risikko toimi väärin sanoessaan marokkolaistaustaista miestä ulkomaalaisen näköiseksi. Maahanmuuttoa vastustavat puolestaan näkevät tässä ennustamansa dystopian vahvistumisen ja tarpeen rajoittaa maahantuloa. Tehty rikoskin oli määritelty terroriteoksi ennen kuin asiaa oli tutkittu.

Moni taho esittää tällä hetkellä toiveita sen suhteen, että asioista keskusteltaisiin viisaasti ilman liikoja tunteita. Tunteiden pois jättäminen on mahdoton toive, mutta kyllä niitä voi hillitä, jos tahtoo.

Yksi keino hillitä tunteitaan ja miettiä uusia entistä parempia ratkaisuja, voisi olla se, että jokainen käyttäisi nyt sen pienen hetken oman kuplansa ulkopuolella käymiseen.

Suvaitsevaista linjaa erustava voisi miettiä ja kysyä, miksi jotkut pelkäävät enemmän kuin toiset? Miksi toiset hakevat äärimmäisiä keinoja? Rasistin kannattaisi miettiä, miksi iso osa ihmisistä ei tässäkään tilanteessa halua tiukentaa maahanmuuttoa koskevia kriteereitä tai sitä miksi jotkut ovat herkkiä leimaaville termeille?

Tiedän että puhun naiiveja, kun sanon, että sivistys on sitä, että ymmärtää myös vastapuolen ajattelua paremmin.

Itse haluan olla mieluummin naiivin utelias kuin lukitsen omat ratkaisuni ilman riittävän syvällistä tietoa.

 

 

Kommentit (2)
  1. Naiivin uteliaasti tiedustelen, miksi haluat vähätellä tunteiden merkitystä. Eivätkö tunteet ole relevantteja asioita päätöksiä tehtäessä?

  2. Mika Sarivaara-Satta
    24.8.2017, 23:30

    Mitä enemman muslimeja, niin sitä enemmän islamilaista terrorismia, kylmää matematiikkaa.
    Vaikuttaa siltä, että sinä elät samanlaisuuden illuusiossa, niin minäkin, aikaisemmin, mutta todellisuus kertoo toista tarinaa: populaatiot ovat erilaisia sen tärkeimmän elimenkin osalta.
    Googlaa Bruce Lahn, jos uskallat.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *